اختصاصی – به گزارش جنبش مقابله با رسانههای بیگانه، امپراتوری دروغ: با آنکه دولت آمریکا، همواره جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر بهسبب اعدام مجرمین امنیتی، مواد مخدر، متجاوزان بهعنف و … متهم میکند، اما قانون اعدام در بسیاری از ایالتهای آمریکا وجود دارد و دولت مرکز به دنبال برچیدن این قانون نیست.
چند روز پیش (جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴)، هیات منصفه دادگاهی در آمریکا حکم اعدام فردی که به بمبگذاری در مسابقه ماراتن بوستون در سال ۲۰۱۳ متهم شده بود را صادر کرد. ۱۲ عضو هیات منصفه این دادگاه به اتفاق آرا با اعدام «جوهر سارنایف» موافقت کردند. این فرد ۲۱ ساله جوانترین شخص در فهرست اعدام دولت آمریکا خواهد بود.
رسانههای آمریکایی گزارش دادهاند که از میان ۳۰ جرم مرتبط با حادثه ۱۵ آوریل ۲۰۱۳ در مسابقه ماراتن بوستن، ممکن است حتی برای ۱۷ نفر حکم اعدام صادر شود.
«جوهر سارنایف» با تزریق مواد سمی اعدام خواهد شد، اما با توجه به فرایند فرجامخواهی که انتظار میرود وی به آن متوسل شود، ممکن است مدتی بیشتر زنده بماند. بنا بر یک نظرسنجی روزنامه «بوستون گلوب»، کمتر از ۲۰ درصد از مردم این ایالت حامی اعدام این جوان توسط دولت آمریکا هستند.
پس از انتشار این خبر در رسانههای غربی، بسیاری از مردم در فضای مجازی به این حکم اعتراض کردن و به تبع آن کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی از سویی اجرای قانون اعدام در آمریکا و از سویی دیگر محکومکردن اجرای این قانون در ایران را رفتاری دوگانه و متناقض از سوی دولتمردان آمریکایی دانستند.
گفتنی است، وضعیت زندانها در آمریکا به نحویست که «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا سال گذشته مجبور شد اعتراف کند که مشکلات بسیار چشمگیری در سیستم قضایی آمریکایی به ویژه در جلسات محاکمه مجرمان و یا متهمان وجود دارد که از آن جمله به وجود تعصب نژادی در میان قضات آمریکایی اشاره کرد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در اظهارات خود به این مسئله نیز اعتراف کرد که در آمریکا بسیاری افراد هستند که حکم اعدام خود را دریافت کردهاند اما بعدها مشخص شده که بیگناه بودهاند.
به گزارش روزنامه آمریکایی «واشنگتونپست»، در سالهای اخیر بالغ بر ۱۵۰۰ نفر در آمریکا اعدام شدهاند که البته هزاران نفر دیگر نیز همچنان در صف اعدام هستند و حکم اعدام خود را دریافت کردهاند.
بر این اساس، حدود ۳۴ درصد از افراد اعدام شده در سالهای اخیر سیاهپوست بودهاند که البته بسیاری نیز بعدها مشخص شده بیگناه بودهاند، اما به دلیل تعصب نژادی حاکم در هیئت منصفه دادگاهشان که همگی سفیدپوست بودهاند، با حکم اعدام مواجه شدهاند. این رقم ۳۴ درصد در مقایسه با ۱۳ درصد سیاهپوستان کل جمعیت آمریکا آمار نسبتا بالایی است که جای بسی تأمل دارد.
آمار ویژهای که در ارتباط با صدور و اجرای احکام اعدام در آمریکا جلب توجه میکند، متعلق به احکام اجرا شده برای متهمان نوجوان بوده که در زمان صدور حکم اعدام، هنوز به ۱۸ سال نیز نرسیده بودند. در سالهای گذشته دستکم ۲۲ مورد حکم اعدام در آمریکا اجرا شده که متهمان اعدامی نوجوانان کمتر از ۱۸ سال بودهاند.
پژوهش دیگری که چندی پیش منتشر شد نشان داد از میان احکام اعدام اجرا شده در سالهای گذشته در ایالتهای مختلف آمریکا، حداقل ۴ درصد از افراد اعدام شده به نحوی دچار اختلالات روانی بودهاند که همین امر نیز اجازه صدور حکم اعدام برای آنها را بر اساس قانون نمیداده، اما دستگاه قضایی آمریکا همچنان بیتوجه به این مسائل و بدون در نظر گرفتن سلامت روانی فرد متهم، حکم اعدام برای وی صادر و آن را نیز اجرا کرده است.
همه اینها در شرایطی است که آمریکا بدون در نظر گرفتن این آمار دلخراش که در بسیاری موارد نقض حقوق بشر به شمار میرود، داعیهدار دفاع از حقوق بشر در جهان است و دیگر کشورها را با استناد به آمار اعدام در آنها به نقض حقوق بشر متهم میکند و با استفاده از رسانههای وابسته به خود آن را دستمایه بسیاری سوءاستفادههای سیاسی قرار میدهد.
انتهای پیام/