به گزارش جنبش مقابله با رسانههای بیگانه، امپراتوری دروغ: کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق نتایج اولیه انتخابات پارلمانی در ۱۰ استان این کشور از جمله بغداد را اعلام کرد.
کمیسیون انتخاباتی عراق در عین حال اعلام کرد که این نتایج اولیه انتخابات است و نتایج نهایی نیست.
پیش از این کمیسیون عالی انتخابات عراق از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی تا ساعاتی دیگر خبر داده بود.
بر اساس نتایج اعلامشده، ائتلاف سائرون بهرهبری مقتدا صدر در ۶ استان از ۱۰ استان پیشتاز است.
بر اساس این گزارش، فهرست السائرون وابسته به مقتدا صدر؛ رهبری جریان صدر در بغداد حائز اکثریت آرا شد و با کسب ۴۱۳ هزار و ۶۳۸ رأی در صدر قرار گرفت و پس از آن فهرست الفتح وابسته به هادی العامری رئیس سازمان بدر با کسب ۲۳۳هزار و ۲۹۸ رأی و دولت قانون با کسب ۲۱۱هزار و ۲۴۳ رأی در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند.
الوطنیه بهرهبری ایاد علاوی با کسب ۲۰۴هزار و ۶۸۶ رأی در جایگاه چهارم قرار گرفت و فهرست حیدر العبادی نخست وزیر عراق در بغداد با کسب ۱۹۴هزار و ۷۶۷ رای در مرتبه پنجم قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، جریان ائتلاف القرار بهرهبری “اسامه النجیفی” معاون رئیس جمهور عراق در بغداد با کسب ۹۴هزار و ۳۰۸ در رتبه ششم قرار گرفت و جریان حکمت بهرهبری عمار حکیم در بغداد با کسب ۹۱۰۳۹ جایگاه هفتم را به خود اختصاص داد.
ائتلاف بغداد؛ ائتلاف سنی متشکل از شخصیتهای برجسته از جمله محمود المشهدانی رئیس پارلمان اسبق عراق با کسب ۸۹ هزار رأی در بغداد هشتم شد و “فهرست” بیارق العراق” با اخذ ۴۳هزار رأی در مرتبه نهم این فهرست قرار گرفت.
کمیسیون عالی انتخابات عراق تعداد کرسیهای فراکسیونهای پارلمانی را اعلام نکرد ولی در عین حال تأکید کرد که بعد از اعلام نتایج آرای سایر استانها اعلام خواهد کرد. انتظار میرود که نتایج رسمی و نهایی انتخابات پارلمانی عراق امروز اعلام شود.
بر اساس گزارش رسانهها؛ کرسیهای اختصاصیافته به فهرستهای انتخاباتی در بغداد بر اساس نتایج مذکور بهشرح زیر است:
فهرست السائرون وابسته به مقتدا صدر ۱۷ کرسی در بغداد کسب کرد و بعد از آن فهرست الفتح و دولت قانون با کسب ۹ کرسی در جایگاه دوم قرار گرفتند و فهرست النصر بهرهبری حیدر العبادی نخست وزیر عراق و فهرست الوطنیه بهرهبری ایاد علاوی با کسب ۸ کرسی در جایگاه سوم قرار گرفتند.
بر اساس این گزارش، فهرست جریان حکمت بهرهبری عمار حکیم و فهرست سنی القرار و ائتلاف سنی بغداد هر کدام به ۴ کرسی در بغداد دست یافتند.
فهرست “بیارق الخیر” دو کرسی و فهرستهای “تمدن”، و”اراده”، و”الحزب المدنی”، و “التحالف المدنی”، هر کدام یک کرسی را از آن خود کردند.
در استان واسط در مرکز عراق، ائتلاف سائرون در رده اول قرار گرفت و ائتلافهای الفتح، النصر، الحکمه، دولت قانون بهترتیب دوم تا پنجم شدند.
این گزارش میافزاید که این نتایج اولیه ۶۰ درصد از مجموعه آرای شمارششده بهحساب میآید و شمارش آرای ۱۰۱۸ حوزه انتخاباتی دیگر همچنان ادامه دارد.
وضعیت فهرستهای انتخاباتی در دیگر استانهای عراق بهشرح زیر است:
ائتلاف سنی “الانبار هویتنا” در الانبار اول شد و بعد از آن ائتلاف الوطنیه بهرهبری ایاد علاوی و ائتلاف القرار بهرهبری “اسامه النجیفی” معاون رئیس جمهور عراق در ردههای بعدی قرار گرفتند.
در استان المثنی ائتلاف سائرون پیشتاز است و فهرست الفتح و حکمت و ائتلاف النصر و دولت قانون در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
در استان دیالی ائتلاف القرار العراقی اول شد وبعد از آن جریان الفتح و ائتلاف ملی و سائرون بهترتیب در جایگاههای بعدی قرار گرفتند.
در استان کربلا، ائتلاف الفتح در صدر قرار دارد و بعد از آن ائتلاف سائرون و النصر و ائتلاف دولت قانون در ردههای بعدی قرار دارند.
در استان ذیقار ائتلاف سائرون در صدر است و بعد از آن ائتلاف الفتح، النصر، دولت قانون، جریان حکمت، اراده و ائتلاف ملی قرار دارند.
در استان بصره در جنوب عراق، ائتلاف فتح اول و بعد از آن سائرون در جایگاه دوم قرار دارد و ائتلاف النصر و دولت قانون جایگاههای بعدی را به خود اختصاص دادند.
ائتلاف فتح بهرهبری هادی العامری همچنین در استان قادسیه در صدر قرار دارد و سائرون و النصر و جریان حکمت ملی در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
استان دیوانیه نیز شاهد پیروزی الفتح است و ائتلافهای سائرون، النصر، الحکمه و دولت قانون در رتبههای بعدی قرار دارند.
در استان بابل نیز ائتلافهای الفتح، سائرون، النصر، الحکمه، دولت قانون بهترتیب بیشترین آراء را به خود اختصاص دادند.
بهگفته ریاض البدران از مسئولان کمیسیون انتخاباتی عراق، هنوز آرای ۸ استان شمارش نشده که عبارتند از اربیل، سلیمانیه، نجف، دهوک، صلاحالدین، کرکوک، میسان و نینوا.
با توجه به اینکه استان نینوا با ۳۴ کرسی بیشترین کرسیها بعد از بغداد با ۷۱ کرسی را به خود اختصاص داده است، احتمال تغییر در نتایج انتخابات وجود دارد.
مهمترین فهرستهای انتخاباتی در پارلمان عراق بهشرح زیر است:
ــ فهرستالنصروابسته به حیدر العبادی نخست وزیر عراق
ــ فهرست السائرون وابسته به مقتدا صدر؛ رهبری جریان صدر
ــ فهرست الفتح وابسته به هادی العامری رئیس سازمان بدر
ــ فهرست دولت قانون بهریاست نوری المالکی معاون ریاست جمهوری و نخست وزیر سابق عراق و دبیرکل حزب الدعوه اسلامی
ــ جریان حکمت ملی بهریاست عمار حکیم؛ رئیس سابق مجلس اعلای اسلامی عراق
ــ ائتلاف الوطنیه؛ ائتلاف سنی بهرهبری ایاد علاوی نخست وزیر اسبق و معاون رئیس جمهور فعلی عراق
ــ ائتلاف القرار بهرهبری “اسامه النجیفی” معاون رئیس جمهور عراق
ــ ائتلاف بغداد؛ ائتلاف سنی متشکل از شخصیتهای برجسته از جمله “محمود المشهدانی” رئیس پارلمان اسبق عراق
ــ فهرست السلام متشکل از حزب اتحادیه دموکرات کردستان عراق بهرهبری مسعود بارزانی و حزب اتحاد میهنی کردستان عراق بهرهبری “کوسرت رسول”
ــائتلاف کردی الوطنمتشکل از سه حزب، حرکت التغییر “گوران”، ائتلاف عدالت دموکراتیک بهرهبری برهم صالح از رهبران سابق حزب میهنی کردستان عراق و نیز جنبش اسلامی کُرد.
مسئولان کمیساریای انتخابات میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی اخیر را، ۴۴٫۵۲ درصد اعلام کردند. بر اساس این گزارش، در انتخابات اخیر ۱۰ میلیون و ۸۴۸ هزار نفر مشارکت کردند، این در حالی است که واجدان شرایط رأیدادن در عراق، ۲۴ میلیون نفر اعلام شده بود.
برای مشاهده اخبار مرتبط با تحولات روز عراق مطالب زیر را دنبال کنید:
سفارت ایران در بغداد با صدور بیانیهای برگزاری انتخابات آرام پارلمانی در عراق را به دولت و ملت این کشور تبریک گفت.
مقتدا صدر رهبر جریان صدر در عراق به صدرنشینی لیست ائتلاف سائرون بهریاست خودش در انتخابات پارلمانی این کشور واکنش نشان داد.
در پی اعلام نتایج انتخابات عراق، طرفداران “ائتلاف سائرون” بهریاست مقتدی صدر رهبر جریان صدر به شادمانی در میدان التحریر شهر بغداد پرداختند.
رئیس تشکل المستقلون بصره تأکید کرد کشورهای عربی و غیرعربی همسایه عراق با صرف مبالغ فراوان بر جهتگیری رأیدهندگان عراقی و نسبت مشارکت مردم در انتخابات تأثیرگذار بودهاند.
نتایج رسمی اولیه انتخابات عراق در ۱۰ استان این کشور اعلام شد و بعد از مشخص شدن نتایج نهایی فهرستهای پیروز درباره گزینه مورد نظر برای تصدی پست نخست وزیری به رایزنی میپردازند.
انتهای پیام/تسنیم