به گزارش جنبش مقابله با رسانههای بیگانه، امپراتوری دروغ: محمد بن نواف بن عبدالعزیز السعود، سفیر ریاض در لندن، چهار روز پیش در مصاحبه با روزنامه «دیلی تلگراف» هشدار داده بود، در صورت شکست مذاکرات هستهای بین ایران و گروه ۱+۵ برای حل مناقشه هستهای جمهوری اسلامی،«همه گزینه روی میز قرار دارد».
سفیر عربستان در بریتانیا ابراز امیدواری کرده بود که تلاشهای باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای نتیجه بخش باشد. با این حال، وی تهدید کرده بود در صورتی که چنین مهمی تحقق نیابد آن هنگام تمام گزینههای عربستان سعودی روی میز خواهد بود.
در واکنش به این اظهارات، فرید زکریا در مطلبی در روز پنجشنه ۱۱ ژوئن در روزنامه آمریکایی «واشینگتن پست» نوشته است: «عربستان سعودی بمب اتمی نخواهد ساخت. عربستان سعودی قادر به ساخت بمب اتمی نیست. عربستان سعودی تاکنون نتوانسته است یک خودرو بسازد (بلکه انتظار می رود در سال ۲۰۱۷ پس از تلاشهای بسیار نخستین اتومبیل را بسازد)».

به گزارش سایت «عربیان بیزنس»، عربستان قرار است با مشارکت شرکتهای مالزیایی نخستین خودروی سواری مشترک را در سال ۲۰۱۷ در «دمام» تولید کند.
این تحلیلگر آمریکایی در ادامه نوشته است: «عربستان قادر نیست کاری بیشتر از سوراخ کردن زمین (حفاری) و استخراج نفت بکند».
فرید زکریا تصریح کرده است که حدود ۹۰ درصد درآمد دولت عربستان از فروش نفت به دست میآید و حتی به رغم چندین دهه سرمایهگذاری گسترده دولتی، و ارائه انرژی ارزان، محصولات صنعتی تنها ۱۰ درصد از تولید ناخالص عربستان سعودی را تشکیل میدهند.
در بخش دیگری از این مطلب، فرید زکریا در مورد توانایی نظام آموزش پرورش و آموزش عالی عربستان برای تربیت دانشمندان هستهای ابراز تردید کرده است.
این تحلیلگر آمریکایی در ادامه به بررسی احتمال خرید بمب اتمی توسط عربستان سعودی پرداخته و نوشته است: «اما آیا عربستان نمیتواند یک بمب اتم بخرد؟ احتمال چنین اقدامی بسیار کم است. چرا که چنین تلاشی میبایست مخفیانه صورت گیرد، زیر تهدید تحریم دست به چنین اقدامی بزند که هر لحظه میتواند واکنش غرب را در پی داشته باشد یا مانع آن شود».

وی احتمال اینکه پاکستان بمب اتم در اختیار عربستان قرار دهد را نیز بسیار کم دانسته و گفته است: به رغم کمکهای مالی عربستان به پاکستان، اسلامآباد به پیامدهای احتمالی فروش بمب اتم به عربستان کاملا واقف است.
این تحلیلگر آمریکایی، خودداری پاکستان در مشارکت برای حملات هوایی به مواضع شبه نظامیان حوثی و طرفداران علی عبدالله صالح، رییس جمهوری پیشین یمن، را نمونهای از رویکردهای پاکستان میداند که در آن سیاستمداران این کشور پیامدها و ریسک همکاری با عربستان را به خوبی ارزیابی میکنند.
فرید زکریا در پایان این مقاله پیش بینی کرده است که بدون در نظر گرفتن هرآنچه که بر سر برنامه هستهای جمهوری اسلامی در آینده بیاید، عربستان از امروز تا ۱۰ سال دیگر بمب اتمی نخواهد داشت چرا که «نمیتواند».
انتهای پیام/بولتن نیوز