به عبارتی دیگر هشدار رهبر معظم انقلاب جدی است و سربازان گمنام مقاومت که قبلاً در عراق و سوریه و لبنان و فلسطین، طعم تلخ شکست را به آنها چشاندهاند، از لحظه صدور هشدار راهبردی، مهیا هستند و همانگونه که «امام خمینی(ره)» فرمودند: خانه عنکبوتی شاهزادهها و شیوخ و منافع نفتی استعماری «فقط با دو موشک» به هوا خواهند رفت.
رابطه ایران و عربستان در یک دهه اخیر و بهویژه پس از روی کار آمدن شاهزاده جدید بن سلمان! خوب نبوده و در این بین سعودیها بیشترین کارشکنی را برای شکست سیاستهای جمهوری اسلامی به کار گرفتند حتی در موضوع حج که غیرسیاسی است بیشترین کارشکنیها را انجام دادند اما با این حال ایران در مقاطعی در رابطه خود با عربستان خویشتنداری کرده و در مواقعی که خویشتنداری فایدهای نداشته، رهبری انقلاب در قامت فرماندهای مقتدر از باب هشدار و تهدید، آنها را متوجه عملکردشان کرده است.
بر همین اساس حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با کارگران هشدار تازهای را متوجه دولت مردان سعودی و آمریکایی کردهاند! ایشان در سخنان اخیر خود ضمن پرده برداشتن از نقش پشت پرده آمریکا در تحریک عربستان برای کارشکنی علیه جمهوری اسلامی ایران گفتند: «آمریکاییها میخواهند هزینه مقابله با نظام جمهوری اسلامی و ملت مقتدر ایران را خودشان متحمل نشوند و آن را به دوش برخی دولتهای منطقه بیندازند، برخی کشورهای منطقه بدانند، اگر با جمهوری اسلامی ایران روبهرو شوند، قطعاً ضربه و شکست میخورند.»
مخاطب این سخنان رهبرانقلاب آل سعود و سایر همپیمانان این کشور است و اساساً بیشتر از همه بن سلمان باید این هشدار را جدی بگیرند؟ چراکه به خوبی میداند روحیه مقاومت در منطقه فراتر از مرزهای ایران بوده و آمادگی عمل به دستورات فرمانده کل قوای ایران در بین تک تک نیروهای مقاومت به خوبی واضح و روشن است.
این هشدار علنی به مقامات سعودی، که خود را افسارگسیخته برای کشتار مردم منطقه و اکنون یمن، احساس میکنند و با کوبیدن به طبل جنگ ضدشیعی، به اجرای مطلوبیتهای استعماری و صهیونیستی پروبال میدهند، تأمل برانگیز است.
حاکمان آل سعود پس از هشتاد سال وابستگی کامل به آمریکا و غرب باید بدانند که توان نظامی و روحیه سربازانش در رویارویی با ایران در چه سطحی خواهد بود؟ و بر این نکته نیز باید واقف باشند که دوستان آنها یعنی همین آمریکا و اسرائیل وقتی در حلقههای ضعف خود آسیب میبینند، عقبنشینی فوری میکنند و هرگاه منافع راهبردی خود را در خطر بدانند، با هرکس و حتی دشمن خود کنار میآیند.
در همین راستا پیشتر آقای هادی محمدی، کارشناس مسائل نظامی درباره وابستگی عربستان به آمریکا و نقش حمایتی این کشور از حاکمان آل سعود گفته بود: آل سعود و حاکمان جوانش باید بداند که آمریکاییها میخواهند در منطقه باشند و منافع استعماری خود را تضمین و تأمین کنند ولی قسم نخوردهاند که حتماً آن را از شیوخ فعلی و شاهزادههای خام طلب کنند. خصوصاً اینکه این شاهزادهها و شیوخ از عقلانیت راهبردی، کمبهره هستند و نه تنها به اربابان خود در پنج سال گذشته خدمت مؤثری نکردهاند بلکه هم سرمایههای خود را به آتش کشیدهاند و هم آمریکا و غرب در منطقه را در شرایط باخت راهبردی و فرسایش قرار دادهاند.
خیلی از کارشناسان نظامی صحنه سوریه را جنگ نیابتی غرب و عربستان با ایران میدانند و حتی با فرض پذیرش این تفسیر باید دید که در این صحنه چه کسانی بازنده شدند؟ آیا عربستان در سوریه نقشی داشته یا نیروهای تحت حمایتشان در برابر محور مقاومت و نقش مستشاری ایران کاری از پیش بردند؟ نه تنها آل سعود بلکه اربابانشان یعنی آمریکا هم در صحنه عراق سودی نبردند و به اعتراف خود آمریکاییها آنچه در عراق نصیب ایالات متحده شد جز شکست و از دست دادن تعداد زیادی سرباز عایدی برایشان نداشته و در مقابل ایران بوده که توانست از عراق متحدی استراتژیک برای خود بسازد؟
بر همین اساس محمد علی الحوثی، رییس کمیته عالی انقلاب یمن گفته است: «عربستان جرأت ندارد با ایران در سوریه روبهرو شود. اگر عربستان به گفته خودش میتوانست با ایران وارد جنگ شود، قطعاً مانند تهران در سوریه حضور داشت و ثقل نظامی خود را با همپیماناش در سوریه متمرکز میکرد. عربستان پس از شکست در سوریه میگوید که در صورت نیاز حاضر است در این کشور حضور داشته باشد. آنان جرأت ندارند با ایران و همپیمانش در سوریه روبهرو شوند. ژنرالهای ایرانی از سلیمانی گرفته تا کوچکترین سرباز، جنگ را مدیریت میکنند ولی شما در کجای سوریه حضور دارید و ژنرالهای شما در آنجا چه کسانی هستند؟»
سرلشکر محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران نیز در همین راستا در توصیه به عربستان سعودی گفته بود: « ظاهراً عربستانیها شروع به طرح هیبتشکنی از ایران کردهاند که اگر چنین تفکر اشتباهی دارند، به آنها یادآوری میکنیم، صدام حسین هم در ابتدا چنین تفکری داشت؛ اگر این کار را شروع کنید، این مسیر سعودیها را به جای بدی میکشاند.»
عربستان توان رویارویی با ایران را دارد؟
بسیاری از کارشناسان نظامی بر این باور هستند که عربستان به خرید میلیاردها دلار تسلیحات از آمریکا به درگیری و رویارویی با ایران میاندیشد، اگر هدف آل سعود از خرید سلاحهای جدید رویارویی با ایران هم باشد باید گفت خیال آنها بیشتر از آنچه به واقعیت شباهت داشته باشد به رؤیا شبیه است چراکه معتبرترین اندیشکدهها میگویند عربستان سعودی با وجود خرید تسلیحاتی ۱۱۰ میلیارد دلاری از آمریکا و حتی با مشارکت متحدین عرب خود، هم قدرت رویارویی با توان نظامی ایران را ندارد.
در این بین «الکساندر خرامچینخین»، نائبرییس مؤسسه تجزیه و تحلیل سیاسی و نظامی مسکو معتقد است که ارزش ۱۱۰ میلیارد دلاری قرارداد خرید عربستان را نباید مسأله غیرمنتظره دانست، برای اینکه بهطور کلی نظامیان عربستانی با تسلیحات نظامی آمریکایی آشنایی دارند و این کشور همواره از بزرگترین خریداران سلاحهای آمریکایی بوده است و این مسأله که این خرید بزرگ نشانه آمادهسازی برای جنگ با ایران است، چندان قطعی و نتیجهگیری درستی نخواهد بود.
«ویکتور موراخوفسکی» سردبیر مجله «آرسنال میهن» نیز معتقد است که نیروهای مسلح عربستان سعودی با وجودی که از سالها قبل با تسلیحات نظامی آمریکایی مجهز میشدهاند، حتی در جنگهای زمینی و پارتیزانی هم از آمادگی رزمی بالایی برخوردار نیستند، چه رسد به نبردهای هوایی و دریایی که نیازمند تخصص و آمادگی فنی بالایی هستند.
این کارشناس روس تأکید کرده است: «در رابطه با احتمال جنگ عربستان با ایران، باید بگویم که عربستان سعودی چه به تنهایی و حتی با مشارکت متحدین خود در جهان عرب هم قدرت رویارویی با ایران را ندارد و توان نظامی این کشور با ایران قابل مقایسه نیست.»
به عقیده موراخوفسکی، عربستان سعودی تنها با حمایت مستقیم آمریکا ممکن است در رویارویی با ایران موفق عمل کند. وی افزود: «سفر دونالد ترامپ به ریاض و انعقاد قرارداد بزرگ تسلیحاتی نیز تنها یک اقدام تبلیغاتی بزرگ برای افکار عمومی داخلی در آمریکا و همچنین اقدامی در جهت حمایت از صنایع نظامی آمریکا بود.»
پس برخی کشورهای منطقه باید بدانند و واقف باشند اگر با جمهوری اسلامی ایران روبهرو شوند، شکست مفتضحانه نصیبشان خواهد شد.
انتهای پیام/صبح نو