اختصاصی – به گزارش جنبش مقابله با رسانههای بیگانه، امپراتوری دروغ: «رادیو فردا» گزارش داد، موسسه «تحقیقاتی–آموزشی صندوق صلح» (The Fund for Peace) در روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ گزارشی را با عنوان «شاخص آسیبپذیری کشورها» منتشر کرد که در آن، کشورهای جهان از نظر آسیبپذیری به ۱۱ دسته تقسیمبندی شدهاند.
این دستهبندیها به ترتیب عبارتند از: بسیار پایدار، پایدار، بسیار باثبات، باثبات، کمتر باثبات، در محدوده هشدار، هشدار بالا، هشدار بسیار بالا، مرحله زنگ خطر، زنگ خطر بالا، زنگ خطر بسیار زیاد.
در این گزارش، مجموع ۱۷۸ کشور در ۱۲ شاخص گوناگون مورد بررسی قرار گرفتهاند و در هر شاخص تا ۱۰ امتیاز داده میشود که در آن امتیاز بالا نشان شکنندگی و آسیبپذیری بیشتر است.
به گفته موسسه «تحقیقاتی–آموزشی صندوق صلح» این شاخصها عبارتند از: فشارهای جمعیتی، پناهندگان و جمعیت جابجا شده داخلی، نارضایتی گروهی، فرار جمعیت، توسعه غیرمتوازن اقتصادی، نزول اقتصادی، مشروعیت حکومت، خدمات عمومی، حقوق بشر و حاکمیت قانون، دستگاه امنیتی، دستهبندی جناحی نخبگان و دخالت خارجی.
در میان ۱۷۸ کشور بررسیشده در جدول این گزارش، کشور سودان جنوبی در رتبه نخست قرار گرفته و «شکنندهترین» و آسیبپذیرترین کشور است.
به نوشته تحلیلگران بنیاد صلح، علیرغم اینکه ایران در سالهای اخیر تحت فشارهای طیف وسیعی از تحریمها بوده در سال ۲۰۱۴ موفق شده وضعیت بهتری در جدول آسیبپذیری پیدا کند و ۷ پله بهبود رتبه داشته است.
تقریبا تمام کشورهایی که در سال گذشته در آنها بهبود وضعیتی مشاهده شدهاست جملگی از کشورهایی بودهاند که با ایالات متحده آمریکا روابط سردی داشتهاند. در این فهرست از کشورهای ایران، صربستان، زیمبابوه، کوبا، بولیوی و چین نام برده شدهاست.
به گفته این موسسه تحقیقاتی در دسته کشورهای بسیار پایدار در سال ۲۰۱۴ تنها نام یک کشور دیده میشود و آن فنلاند است. کشورهای پایدار در این جدول دوازده کشور هلند، اتریش، کانادا، استرالیا، ایرلند، ایسلند، لوکزامبورگ، نیوزیلند، سوئیس، نروژ، دانمارک و سوئد هستند که ضریب آسیبپذیری آنها بسیار ناچیز گزارش شده است.
در آن سوی جدول در دسته «زنگ خطر بسیار زیاد»، کشورهای آفریقایی سودان جنوبی، سومالی، جمهوری آفریقای مرکزی، کنگو و سودان رتبههای نخست را کسب کردهاند
گفتنی است، رژیم صهیونیستی در این جدول در دسته «هشدار بالا» قرار گرفته و پنج آسیبپذیری عمده اسرائیل در زمینه دستهبندی جناحی نخبگان، دستگاه امنیتی، نارضایتیهای گروهی، پناهندگان و جمعیت جابجا شده داخلی گزارش شده است.
به گفته برخی کارشناسان، مقاومت نیروهای اسلامی مانند حزبالله و حماس در برابر اسرائیل وضعیت امنیتی این رژیم را تضعیف و موج مهاجرت از سرزمینهای اشغالی را افزایش داده است.