شبکه اجتماعی توییتر حدود ۳۳۰ میلیون کاربر دارد. این شبکه از کاربران خود خواسته که به دلیل یک مشکل فنی برای احتیاط گذرواژههای خود را تغییر دهند. به گزارش بیبیسی، پاراگ آگراوال، مدیر فنی توییتر، در بیانیهای اعلام کرد که شماری از گذرواژههای کاربران این شبکه به دلیل یک مشکل فنی در بانک دادههای داخلی این شرکت بدون رمزگذاری ضبط شده بودند. بر اساس بررسیهای داخلی هیچ سندی مبنی بر دزدیده شدن این گذرواژهها از سوی کارمندان این شرکت وجود ندارد و دعوت از کاربران به تغییر گذرواژههای خود تنها اقدامی پیشگیرانه است.
به طور معمول گذرواژهها پیش از ضبط در بانکهای اطلاعاتی رمزگذاری میشوند یا حداقل تحت پوشش الگوریتمها ثبت میشوند. توییتر در همین حال مدعی شده که مشکل فنی که باعث بروز این مشکل شده بود، رفع شده است.
توییتر اعلام نکرده است که چه تعداد از گذرواژهها در این جریان رمزگذاری نشده است. به نقل از یکی از کارمندان توییتر “شمار قابل ملاحظهای” از گذرواژهها در جریان این مشکل فنی رمزگذاری نشده بودند. بر اساس این گزارش، توییتر هفتههاست از بروز این مشکل فنی اطلاع داشته است.
این اتفاق و رسوایی اخیر فیسبوک در خصوص سواستفاده از اطلاعات مخاطبان و ضعف تمامی ادعاها در خصوص حفظ حریم شخصی افراد در شبکه های اجتماعی غربی در حالی است که در ماه های اخیر برخی رسانه های فارسی زبان ماهواره ای مانند بیبیسی و برخی جریان های غرب گرای داخل ایران بارها ضمن حمله به امنیت شبکه های اجتماعی داخلی تلاش داشته اند تا به اعتبارزدایی از این مجموعه ها در میان مخاطبان ایرانی شان دست بزنند.
برخی تحلیل گران با مدنظر قرار دادن همین رفتار رسانه ای هدایت شده بر این باورند که شبکه های اجتماعی مانند تلگرام در ایران با جمع آوری اطلاعات و در اختیار گذاردن آنها به دستگاه های مسئول امنیتی در کشورهایی مانند انگلستان، آمریکا و اسرائیل تلاش دارند تا به مدیریت افکار عمومی، بحران سازی و تلاش برای تغییر سبک زندگی ایرانیان بپردازند.
لازم به ذکر است که چندی قبل نیز اعلان شده بود که کمبریج آنالیتیکا که در سال ۲۰۱۶ میلادی با کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا همکاری داشت، به کمک یک پرسشنامه اطلاعات ۸۷ میلیون کاربر فیسبوک دسترسی پیدا کرده بود. کاربران، اپلیکیشن این پرسشنامه را دانلود کرده و سپس به کمک حساب کاربری خود در فیسبوک میتوانستند به آن وارد شوند. دادههایی که به این ترتیب جمع آوری شده بود، به این شرکت مشاوره امکان داد تا به اطلاعات شهروندان آمریکا دسترسی یابد و هر کاربر را متناسب با ویژگیهای شخصیتی آنها، با تبلیغات سیاسیِ مناسب هدف قرار دهد. در پی رسوایی کمبریج آنالیتیکا، مارک زوکربرگ مدیر عامل فیسبوک برای ادای شهادت و توضیحات لازم به کنگرۀ آمریکا فراخوانده شد.
انتهای پیام/بیبیسی پرشین