اختصاصی- به گزارش جنبش مقابله با رسانههای بیگانه، امپراتوری دروغ: برنامه «به عبارت دیگر»، از جمله برنامههای شبکه «بیبیسی فارسی» است که بخش مهمی از جریانسازی اصلی این شبکه درباره ملت ایران و نظام جمهوریاسلامی را بر عهده دارد.
بررسی عمیقتر محتوا و روند هدایت برنامه «به عبارت دیگر» شبکه «بیبیسی فارسی»، نشان میدهد که در این برنامه موضوعی از پیش طراحیشده اصالت دارد و میهمان برنامه نیز بر اثر نگاه سیاسی و اعتقادیاش دعوت میشود تا پاسخهایش با آنچه بیبیسی به دنبال آن است، همسو گردد، تا تفکر مورد نظر «بیبیسی فارسی» از طریق یک واسطه به مخاطبین القاء شود.
«به عبارت دیگر»، همانطور که از نامش پیداست، به دنبال آن است تا ابعاد تازه و متفاوتی از موضوعات یا پدیده سیاسی مرتبط با موضوع مورد نظر را برای مخاطبانی که منتظر شنیدن حرفها و روایتهای ناگفته هستند، بیان کند.
در واقع، این برنامه سعی دارد «بیبیسی» و مجری برنامه را در مقام یک پرسشگر بیطرف نشان دهد و موضوعات گزینش شده خود را براساس اهداف، مأموریتها و سیاستهای این شبکه روایت کرده و به اهداف مورد نظر حمله نماید و به تغییر نگرش مخاطبین درباره برخی مسائل بپردازد.
در جدیدترین برنامه «به عبارت دیگر»، «مریم فقیه ایمانی» مهمان برنامه بود و برابر «عنایت فانی» مجری بهایی این برنامه نشست.
«مریم فقیه ایمانی» با آنکه در بین خانوادهای کاملاً مذهبی و آیتاللهپرور در شهر اصفهان به دنیا آمده، اما راهی کاملاً متفاوت را انتخاب و طی کرد. پدر او یکی از روحانیون معروف اصفهان و از یاران امام خمینی(ره) در دوران انقلاب اسلامی و پس از آن بود، اما کار «مریم فقیه ایمانی» اکنون به جایی کشیده که بهدنبال دوستی بین مردم ایران و اسرائیلیها است.
«مریم فقیه ایمانی» که از چند سال پیش با حمایت موسسات شبهدولتی و حقوقبشری غربی، مرکز «دیپلماسی فرهنگی و توسعه» را با هدف گفتوگو بین مردم خاورمیانه بخصوص ایران و اسرائیل تاسیس کرده، با آنکه در برنامه مذکور ادعا کرد فعالیت سیاسی ندارد و تنها بهدنبال کارهای فرهنگی و انسانی است، اما چند ماه پیش طی سفری کم سرو صدا به فلسطین اشغالی، با بسیاری از سران رژیم صهیونیستی بخصوص «شیمون پرز» دیدار کرد و مورد تشویق رئیس اسبق این رژیم قرار گرفت.
در برنامه اخیر «به عبارت دیگر» شبکه «بیبیسی فارسی»، «مریم فقیه ایمانی» در ابتدا ضمن اشاره به تضاد بین تفکرات خود و خانوادهاش، و اثرگیری از کتابهایی درباره انقلاب فرانسه و تاریخ روسیه و نقش زنان در آنها، گفت که از دوران نوجوانی به غرب علاقهمند شده بود.
وی با بیان اینکه به ارزشها و باورهای خانواده مذهبیاش اعتقادی نداشت و ندارد، اذعان کرد که بهبهانه سفری تفریحی از کشور فرار کرد و برای ادامه تحصیل به مالزی و سپس کشورهای غربی رفت.
«مریم فقیه ایمانی» تمرکز فعالیتهای مرکز «دیپلماسی فرهنگی و توسعه» را بر روی جوانان و زنان (بهدلیل آنکه تاثیرگذاری بیشتری بر خانوادهها و جامعه دارند) عنوان کرد و گفت: “ما با دعوت از جوانان و زنان خاورمیانه تبادلات فرهنگی، تجاری و ورزشی و … انجام میدهیم و تلاش میکنیم بخصوص رابطه بین مردم ایران و اسرائیلیها را بهتر کنیم …”
او که چند ماه پیش به فلسطین اشغالی سفر کرده، در بخشی از سخنانش بدون اشاره به جنایات صهیونیستها و انتفاضه ملت فلسطین، ادعا نمود که مشکل اصلی فلسطینیها کار و درآمد است و مشکلی برای سلح با اسرائیلیها ندارند!
«مریم فقیه ایمانی» در پاسخ به سوال مجری برنامه «به عبارت دیگر» درباره خیالپردازانه بودن امکان رابطه بین ایران و اسرائیل، گفت: “این برنامه یک شبه موفق نمیشود و وقت میخواهد. رابطه بین مردم را باید گسترش داد. تا چند سال پیش رابطه بین ایران و آمریکا هم خیالپردازانه بود، اما الان بر سر یک میز مینشینند و با صحبت میکنند. همین رابطه هم خیلی مهم است. رابطه ایران و اسرائیل هم به زمان نیاز دارد و حداقل در حد رابطه بین مردم ایران و اسرائیل ممکن است …”
«بیبیسی فارسی» با دعوت از «مریم فقیه ایمانی» در برنامه «به عبارت دیگر» (با لحاظ کردن توضیحات بالا) کوشید دو هدف را دنبال و پیامهایی به مخاطبینش برساند. این شبکه انگلیسی از سویی با الگو قرار دادن زنانی مانند «مریم فقیه ایمانی» که در خانوادههای مذهبی و انقلابی رشد یافتند، به افراد مشابه گفت که میتوانند بر خلاف جهت رودخانه و افکار خانوادههای مذهبیشان شنا کنند و راهی مانند «مریم فقیه ایمانی» را بپیمایند.
«بیبیسی فارسی» در هدف دیگرش از دعوت «مریم فقیه ایمانی» بهدنبال برداشتن گامی دیگر و هرچند کوچک برای بهبود وجهه رژیم صهیونیستی در بین مخاطبینش بود.
در سالهای اخیر اقدامات بسیاری در جهت ایجاد تمایل در بین مردم ایران نسبت به اسرائیل انجام شده و حتی از سوی صهیونیستها کمپینهای مختلف ایجاد شده که بهدروغ خود را بهعنوان دوست مردم ایران معرفی کرده و دست خود را برای دوستی جلو آوردند، اما همه این بازیها با هوشیاری مردم ایران ناکام ماند.
اما رسانههای صهیونیستی ناامید نشدهاند و برای رسیدن به اهداف بزرگ و طولانیمدت خود گامهای کوتاه و آرامی برمیدارند. این رسانهها که بسیار در راه رسیدن به اهدافشان صبور هستند، با صلحطلب دانستن اسرائیلیها و تندرو و وحشی نامیدن فلسطینیها، تلاش میکنند تا نظر مخاطبین خود را به نفع اسرائیلیها برگردانند و به مرور زمان خواسته و مطالبه ارتباط به اسرائیل را در مردم ایجاد کنند.
رسانههای فارسیزبان بیگانه در سالهای اخیر با پخش برنامههای مختلفی بهطور تلویحی با ارائه چهرهای سفید و مثبت از اسرائیل، تلاش میکنند تنفر مسلمانان بخصوص مردم ایران نسبت به رژیم صهیونیستی را از بین ببرند. اگر به تلویزیونهای ماهوارهای فارسیزبان مراجعه کنیم، پیدا کردن اینگونه برنامهها اصلا سخت نیست.
انتهای پیام/
خیلی طولانی و تکراری بود. کوتاهتر بنویسید بهتره