اختصاصی – به گزارش جنبش مقابله با رسانههای بیگانه، امپراتوری دروغ: بودجه تلویزیون ایرانی “ایران اینترنشنال” مستقر در لندن، از طریق شرکتی تامین می شود که رئیس آن یک تاجر عربستانی است. این تاجر با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان که به عقیده بسیاری در قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد آل سعود دست داشته است، روابط نزدیکی دارد.
این افشاگری که با نگرانیهای فزاینده از تعداد ایستگاههای تلویزیونی وابسته به سعودی در لندن همزمان شد، تردیدهایی را در مورد استقلال خبری «ایران اینترنشنال» به وجود آورده است.
این تلویزیون تاکنون خبرهای دریافت بودجه از دربار عربستان را رد نکرده است. روزنامه گاردین چندی پیش به بررسی سرچشمه بودجه هنگفت این شبکه وابسته پرداخت و نوشت: عربستان سعودی ۲۵۰ میلیون دلار برای به راه انداختن ایران اینترنشنال که هیچگونه درآمدی از طریق تبلیغات ندارد، هزینه کرده است.
رئیس«ولانت میدیا» (Volant Media) شرکتی که اداره ایران اینترنشنال را برعهده دارد، «عادل عبدالکریم» نام دارد که از اتباع سعودی است. عبدالکریم رابطه کاری دیرینی بامدیران اجرایی سعودی که برخی از آنها پیوندهایی با دربار ریاض دارند، دارد که ازجمله آنها میتوان به «عبدالرحمان الراشد» اشاره کرد که از اعضای هیات مدیره «گروه سعودی بازاریابی و تحقیقات» بزرگترین شرکت انتشاراتی در خاورمیانه است.
به نقل از منابع متعدد، راشد که قبلا مدیرکل شبکه خبری «العربیه» عربستان بود، نیز در عملیاتها و تامین بودجه ایران اینترنشنال دست داشته است.
چند ماه پیش علیرضا نوری زاده مدیر تلویزیون ایران فردا مستقر در لندن هم از پشت پرده تلویزیون ایراناینترنشنال پرده برداشت و تاسیس این تلویزیون و تامین مالی آن را آل سعود دانست و حتی از افرادی مثل راشد و عادل عبدالکریم نام برد.
به نقل از دبیران تلویزیون ایران اینترنشنال، «نبیل الخطیب» مشاوری که با این شبکه همکاری میکند نیز نقش ناظر یا نماینده سرمایه گذاران را برعهده دارد. گفته میشود که شبکه مذکور از تابعیت فلسطینی خطیب برای لاپوشانی منبع اصلی بودجه تلویزیون استفاده میکند. به استناد اسناد افشاشدهای که به دست گاردین رسیده است، خطیب در پوشش اوضاع حقوق بشر در عربستان توسط ایران اینترنشنال مداخله کرده و ایدههای خاصی را بویژه دررابطه با ایران و عربستان، پیشنهاد میداد.
در ماههای اخیر بعد از این که منابع مالی تلویزیون های فارسی زبان در میان ایرانیان خارج نشین مورد پرسش قرار گرفت یکی از این افراد ساکن در لندن به نام علی علیزاده کمپینی راه اندازی نمود تا از مسئولان این شبکه ها پرسشگری نماید تا منابع مالی خود را افشا نمایند.
اما این تلویزیون ها بارها وی را مزدور و بی وطن نامیدند در حالی که خودشان از تروریستهای ضد انقلاب حمایت می کردند. کمپین علیزاده باعث شد که چندین نفر از کارمندان این شبکه ها به فکر استعفا از این شبکه ها و قطع همکاری با این رسانه های مزدور باشند.
در اولین اقدام نگار مرتضوی خبرنگار سابق صدای آمریکا مدت ها بود با شبکه ایران اینترنشنال همکاری می کرد از این شبکه استعفا داد. البته وی به دلیل ترس از محاکمه و دیپورت از خاک آمریکا تا کنون هیچ اظهار نظری در خصوص این که چرا از این تلویزیون خارج شده به زبان نیاورده ولی استعفای وی در حالی که تلویزیون متبوع وی با بحران مقبولیت مواجه شده نشان دهنده این است که وی بر اثر فشار افکار عمومی از این تلویزیون استعفا داده.
لازم به یاد آوریست یکی از کارکنان سابق شبکه ایران اینترنشنال قبلا گفته بود: بسیاری از پرسنل دریافتهاند که حقیقت در مورد سرمایه گذاران عربستانی که پشتوانه این شبکه هستند به آنها گفته نشده اما چون میترسند براساس قراردادشان ناچار به بازگرداندن دریافتیهای خود شوند، نمیتوانند استعفا دهند. برخی از این افراد تنها به واسطه ویزای کاریای که از طریق فعالیت در این شبکه دریافت کردهاند، امکان ادامه زندگی در لندن را دارند.»
انتهای پیام/