اختصاصی- به گزارش جنبش مقابله با رسانههای بیگانه، امپراتوری دروغ: طی روزهای گذشته در فضای مجازی آهنگی با نام «یار تلگرامی» پخش شده که در قالب طنز آن، بر نظارت جدی و حضور پلیس فتا در فضای مجازی تاکید شده است.در همین رابطه وب سایت رسمی رادیو زمانه در گزارشی به بررسی “یار تلگرامی” شعر طنز رضا احسان پور پرداخت.این رسانه که از یار تلگرامی با نام “ترانهای ضد «عشقبازی»های مجازی” یاد کرد، نوشت:
“نماهنگ «یار تلگرامی» بر ملودی سرود انقلابی «یار دبستانی»، متن ترانهای ضد «عشقبازی»های مجازی گذاشته است. این ترانه محصول جدید کمپینهای پلیسی رواج «اخلاق اسلامی» در فضای مجازی است که از دوم بهمنماه در تلگرام و دیگر شبکهها پخش شده است.”
زمانه مخاطب شعر را جامعه زن ایرانی معرفی کرد و ادامه داد:”روی سخن شعر «یار تلگرامی» بیشتر از هرکس با موجودی خطرناک است که رضا احسانپور او را با واژههایی همچون «همسر بالقوه من»، «عشق من» و «خواهر ایمانی من» خطاب قرار میدهد.
عشق و نفرت، تنش وسوسهانگیزی که عصبانیت شاعر را برانگیخته و موجب رمیدگی او نسبت به زن میشود. شعر با صدایی عاجز بر سر زن فریاد میزند و پرخاش میکند که «ساکت شو، حرف نزن، نق نزن». درماندگی را در این شعر پایانی نیست. حتی در پایان نماهنگ، صدای خواننده میآید که به سر زن فریاد میزند «ولمون کن دیگه جون ننهات»؛ صدای خشونتی که برای زنان ایرانی در رابطه با مردان بیگانه نیست.”
این رسانه همچنین با اشاره به کتاب فاطمیه مرنیسی، جامعهشناس فمینیست مراکشی، زنان در جامعه ایرانی را به عنوان موجودات «خطرناک و وسوسهانگیز» معرفی و دلیلی بر برداشت خود اعلام کرد.
این در حالیست که ساخت این نماهنگ بعد از آن انجام گرفت که در پی تاکید وزیر ارتباطات به حفظ خطوط قرمز اخلاقی در فضای مجازی در کنار سایر فعالیت ها در این زمینه، تصمیم گرفته شد از طریق فرهنگی نیز در خصوص نحوهی رفتار در فضای مجازی تذکراتی داده شود.
با بررسی متن سروده هر خواننده ای متوجه این می شود که مخاطب تنها زنان نیستند بلکه تمامی استفاده کنندگان از فضای مجازی آن هم در قالب بیانی طنز است.
رادیو زمانه تنها به کلید واژه های «همسر بالقوه من»، «عشق من» و «خواهر ایمانی من» اشاره کرد اما در این شعر آقایان نیز با واژه هایی نظیر اخوی مورد خطاب قرار می گیرند.
مصراع انتهای شعر را نیز که این رسانه فریادی بر سر زنان می داند مورد توجه تمامی مخاطبان فضای مجازی به دور از اشاره به جنسیت آنهاست.
نکته قابل تامل در این میان این است که رسانه های فارسی زبان بعضا در مقابل کوچکترین اتفاق در رابطه با فعالیت های فرهنگی و اخلاقی در ایران واکنش نشان می دهند و به شیوه های مختلف از قبیل قرار دادن زن و مرد در مقابل یکدیگر اذهان را مشغول می دارند.
منبع:رسانه ایران
انتهای پیام/